Translate

lördag 23 juni 2018

Glutenfri granola

Idag delar jag med mig av mitt allra bästa granola-recept :) jag vet inte hur många gånger jag har gjort den men det är i alla fall många! Inte nog med att den är god att äta, det luktar också ljuvligt av kanelen och vaniljen i hela hemmet när den gräddas.


Ingredienser:
3 dl havregryn
1 dl boveteflingor
½ dl chiafrön
½ dl pumpakärnor
1 msk kanel
½ msk vaniljsocker
en nypa salt
½ dl rapsolja
½ dl honung

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 150℃ (ej varmluft)
  • Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke
  • Tillsätt de blöta ingrediensera
  • Blanda väl så att allt blir jämnt fördelat
  • Ta fram en ugnsplåt och täck den med ett bakplåtspapper
  • Sprid ut granolan i ett tunt lager på bakplåtspappret
  • Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, rör om var 5:e minut så det inte bränns
  • Efter 15 minuter, stäng av ugnen och låt granolan stå inne ytterligare 5 minuter.
  • Låt granolan svalna och förvara den i en bunke med lock.

Alla ingredienser jag använder

Färdigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vegansk linsgryta