Idag delar jag med mig av mitt allra bästa granola-recept :) jag vet inte hur många gånger jag har gjort den men det är i alla fall många! Inte nog med att den är god att äta, det luktar också ljuvligt av kanelen och vaniljen i hela hemmet när den gräddas.
3 dl havregryn
1 dl boveteflingor
½ dl chiafrön
½ dl pumpakärnor
1 msk kanel
½ msk vaniljsocker
en nypa salt
½ dl rapsolja
½ dl honung
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150℃ (ej varmluft)
- Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke
- Tillsätt de blöta ingrediensera
- Blanda väl så att allt blir jämnt fördelat
- Ta fram en ugnsplåt och täck den med ett bakplåtspapper
- Sprid ut granolan i ett tunt lager på bakplåtspappret
- Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, rör om var 5:e minut så det inte bränns
- Efter 15 minuter, stäng av ugnen och låt granolan stå inne ytterligare 5 minuter.
- Låt granolan svalna och förvara den i en bunke med lock.
Alla ingredienser jag använder |
Färdigt! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar