Translate

måndag 16 juli 2018

Glutenfri blåbärspaj

Hallå där!

I helgen gjorde jag en blåbärspaj som blev sååå god. Jag fullkomligt älskar paj! Både mat och dessertpaj. Glutenfritt kan vara ganska krångligt att baka med, speciellt när man ska göra paj. Jag jobbar länge på mina recept och misslyckas många gånger innan jag sätter det. Det är lätt att ta för mycket eller för lite mjöl. Därför är det bra om man testar sig fram till vad som är lagom. Här kommer receptet på min bästa smulpaj med blåbär :)

Ingredienser:

250 g blåbär mina kommer från magnihill och jag köper dem på mathem.
100 g smör
3 dl mjölmix (semper mix)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl havregryn
½ msk potatismjöl
Rörsocker till topping


Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175℃ varmluft
  • Ta fram blåbären ur frysen och häll de i en pajform. Blanda i potatismjölet
  • Blanda mjölmix, socker, vaniljsocker och havregryn i en bunke
  • Skär smöret i bitar och nyp ihop det med de torra ingredienserna
  • Fördela smuldegen över blåbären
  • Toppa med rörsocker
  • Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter

Servera med vaniljglass medans den fortfarande är varm :) mums!



1 kommentar:

Vegansk linsgryta