Translate

tisdag 3 juli 2018

Tisdagsfika

Hej på er!

Vem mer än jag älskar fika? Jag kan fika hur mycket som helst alla dagar i veckan :)

Jag har länge jobbat på ett recept för att få det så bra som möjligt och idag tycker jag att smakerna satt perfekt. När jag har bjudit på kakan har jag även fått de del komplimanger :) Jag har valt att kalla den rich chocolate sponge eftersom det verkligen är mäktig. Genom att ha i kaffe och byta ut hälften av det vita sockret till rå rörsocker gör att den blir lite djupare i smaken. Den är inte heller så jättesöt utan har en mer vuxensmak.


Ingredienser:

150 g smör
0,5 dl starkt kaffe
2 medelstora ägg
1 dl rå rörssocker
1 dl vitt socker
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,75 dl kakao
4 dl mjölmix (jag använder sempers "mix")
100 g hackad choklad 70%
Pärlsocker

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175℃ varmluft
  • Smält smöret och häll i kaffet, låt svalna något
  • Hacka chokladen till ca 1⨉1 cm bitar
  • Blanda ägg och socker
  • Häll i smöret i äggblandningen och rör om 
  • Sikta ned de torra ingredienserna i de blöta och rör om försiktigt
  • Rör ned chokladen
  • Häll smeten i en form ca 30⨉20 cm klädd med bakplåtspapper
  • Grädda mitt i ugnen i 20 min. Om du inte har varmluft kan du låta kakan stå inne en stund till. Kakan ska inte vara kladdig.

Mums!




1 kommentar:

Vegansk linsgryta